Wie wij zijn

Wie wij zijn


Christine de Bruijn Kops

Isabel - Pedagogisch coach


Hoe kan ik je helpen te worden wie je bent? Dat is de vraag waar ik als pedagoog al jaren warm van word. Werken met kinderen vind ik een dankbaar beroep.

Aan de ene kant zijn er de vaardigheden, het weet hebben van wat een kind op welke leeftijd allemaal ontwikkelt en wat het daardoor aan ons vraagt. En anderzijds is er de unieke ontmoeting tussen elk kind en elke volwassene, een ontmoeting die ons meermaals uitnodigt verder te kijken dan datgene wat we vanuit onze eigenheid geneigd zijn te doen. Ik hou van ontwikkelingsprocessen. Als moeder van drie kinderen heb ik altijd met kinderen gewerkt: vele jaren als lerares voor de klas in het voorgezet onderwijs, en daarna als gastouder voor de allerkleinsten. Daarnaast schoolde ik mij tot coach. Nu vind ik het dan ook heel fijn om al deze ervaring bij elkaar te mogen brengen en daarmee aan het werk te gaan: ondermeer als docent op de school voor antroposofische kinderopvang, maar bovenal om als pedagogisch coach mee te kijken met de kinderen, de juffies en het pedagogisch beleid in het Kleine en Groote Huis, en zo mee te bouwen aan een plek waar kinderen in hun eigenheid mogen groeien, omhuld door juffies en meesters in ontmoeting met de ouders.


Suleika - Pedagogisch medewerker babygroep De Elfenkinderen


Ik ben Suleika, ben 45 jaartjes jong. Samen met mijn zoon en partner wonen wij in Amsterdam, in de gezellige

Indische buurt. Heerlijk fietsen doe ik het liefs vooral met mooi weer.

Al ruim negen jaar werkzaam bij het kleine huis op de babygroep. De elfengroep, waar ik met veel liefde en warmte zorg draag voor de hele kleintjes bij het kleine huis.


 Christine - Groepshulp


Op weg naar mijn werk oefen ik de liedjes van het seizoen en ik kom altijd thuis met een leuk verhaal. Ik doe mijn werk met hart en ziel en dank u voor het vertrouwen (en het plezier dat het geeft) voor uw kinderen te mogen zorgen.

Ik werk sinds 2011 bij het Kleine Huis. Ondertussen heb ik op alle groepen gewerkt. Mijn eigen kinderen zijn geboren in 1993 en 1998, volwassen dus.

Momenteel werk ik de ochtenden. Op welke groep wisselt, net als mijn taken. Ik beschouw mijzelf als ondersteunende juffie.

Ik verheug mij op het ontmoeten van nog meer kinderen én hun ouders.


Jonina - Pedagogisch medewerker babygroep De Wortelkinderen


Al vanaf oktober 2014 trotse juffie op de babygroep de Wortelkinderen. Met veel warmte en liefde zorg ik voor de lieve kinderen en begeleid ik ze naar hun verdere ontwikkeling, dit met alle inzichten vanuit de antroposofie en vanuit de vakkennis gespecialiseerd baby leidster.

Zelf heb ik al twee grote pubers in huis, wat weer andere inzichten meebrengt. Samen met z’n drieën wonen we heel fijn in Assendelft. In gezelschap van drie lieve katten. Verder geniet ik heerlijk van mijn tuin, het zonnetje erbij, mezelf verder ontwikkelen en lekker samen zijn met mijn meiden. Knutselen, zoals breien, vilten poppetjes maken of ander soort creativiteit vind ik ook erg leuk om te doen.

Wat een plezier om uw kindje straks bij ons op de groep te hebben en te zien ontwikkelen naar zijn/ haar eigen persoonlijkheid. Met mijn twee lieve collega’s Sophia en Ashley, zorgen wij ervoor dat niet alleen uw kind, maar ook u een veilige warme tweede thuis aangeboden krijgt.Fruzsina - Pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


'Ik ben Fruzsina en ik woon samen met mijn vriend en ons lieve dochtertje, Lili, in Amsterdamn noord. Ik ben 9 jaar werkzaam op het kleine huis en sta al die jaren met veel plezier als vaste peuterjuf op de kaboutergroep. Ik geniet elke dag van de kinderen, van de vaste rituelen en de activiteiten. "s ochtends verwelkom ik graag kinderen zittend op de bank terwijl ik een boekje voorlees of broodjes bakken voorbereid aan tafel. Buiten zit ik vaak in de zandbak en geniet ik van een heerlijke zandtaart bij de koffie.

Het antroposofische spreekt me heel erg aan; het kind als individu, de natuur en de biologische voeding vind ik heel belangrijk op mijn werke en thuis.


Anka - pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


Hoi! Ik ben Anka, woon in Amsterdam samen met mijn liefde Filippo en werk met veel plezier als peuterjuffie op de Kaboutergroep. Mijn werkdagen zijn de dinsdagen en de vrijdagen en het liefste wat ik doe is zingen en verhalen vertellen in de vorm van handgebaren- en tafelspel. Ook creatief bezig zijn met de kinderen en de ruimtes aankleden en mooi maken doe ik heel graag.

Ik heb bewust gekozen voor Het Kleine Huis omdat gewerkt wordt vanuit de antroposofische visie. Ik ben een vrijeschool kind, heb een antroposofische studie gevolgd en draag deze visie een warm hart toe omdat 'aandacht' in de breedste zin het woord zo hoog in het vaandel staat.
Ashley - Pedagogisch medewerker babygroep De Wortelkinderen


Ik vind het mooi en waardevol om onderdeel uit te maken van de reis van het kind, van kruipen tot de eerste woordjes. Ook vind ik het mooi hoe tussen mij en de kinderen een warme, vertrouwde band ontstaat en vanuit daar kan ik het kind op een fijne manier ondersteunen waar het kind alle ruimte krijgt om zichzelf te ontdekken.

Mijn naam is Ashley en ik werk 3 dagen op de wortelkinderen. Op een creatieve manier dingen creëren: koken, bakken, zelf cadeautjes maken en het schrijven van gedichten, dat zijn dingen waar ik gelukkig van word. Ik ben nieuwsgierig en houd ervan om nieuwe dingen te leren.Sophia - pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


Lieve ouders, graag stel ik mijzelf via deze weg alvast een klein beetje aan jullie voor. Mijn naam is Sophia, ik woon samen met mijn man, twee grote kinderen en twee konijnen :) Via een grote omweg ben ik uiteindelijk terecht gekomen in de kinderopvang en werk nu met veel liefde en plezier op de Wortelkinderen. Ik vind het bijzonder,dankbaar werk wat ik elke dag weer met liefde uitvoer. Op de groep hecht ik veel waarde aan een veilig sociaal-emotioneel klimaat wat ik waarborg door voor warmte te zorgen, zowel fysiek als in de sfeer, de rust te bewaren, veel te zingen (en zing zeggen) en zoveel mogelijk bij de kinderen op de grond te zitten. Naast mijn werk als juffie ben ik veel kunstzinnig bezig, wandel ik veel en houd ik ook van (brood) bakken. Een heel warm welkom en graag tot ziens op de groep!Alicia - pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


ik ben Alicia en ik ben 27 jaar oud. Ik werk sinds 1 november 2022 bij de kabouterkinderen.

Sinds kort wonen mijn vriend en ik samen in Amsterdam en zijn erg gelukkig met onze appartement.

In de ochtend als de kinderen naar binnen druppelen ga ik vaak met ze broodjes kneden. Naast de (fijne) motoriek die gestimuleerd word is het ook erg lekker in de middag. De kinderen kunnen dan ook zien hoe het wordt bereid en daarin trots mogen zijn dat zij dit hebben gemaakt.

Doormiddel van zang en spel zie je al een klein beetje de persoonlijkheid doorschijnen wat ik prachtig vind om te zien en daarin ook echt passie heb voor mijn werk.


Suzan - Pedagogisch medewerker babygroep De Elfenkinderen


Ik zal me even voorstellen…

Ik heet Suzan Stringer, ben 51 jaar en woon met man en zoon (2010) in Diemen.

Het werken op de babygroep vind ik heel bijzonder. Iedere keer weer ben ik blij verrast hoe mooi het is om contact te kunnen maken met de kleinsten. Alles is al aanwezig… en hoe bijzonder is het dan om getuige te mogen zijn van al die ontwikkelingen die ze doormaken.

En om de dag te kunnen beginnen met allemaal knuffels… Tja, wie wil dat nou niet…☺️.
Luna - Pedagogisch medewerker babygroep De Elfenkinderen


Ik ben Luna. Samen met Suzan en Suleika werk ik op de Elfengroep. Het geeft me veel voldoening om samen met hen de groep te dragen; om in een bedding van rust en plezier de kinderen door de dag te leiden.

Taal geven aan wat de kinderen om zich heen zien gebeuren en dan op een gegeven moment, het begrip van het gezegde en de eerste woorden, dat vind ik magisch.

Joëlle - Pedagogisch medewerker verticale groep De Bloemenkinderen


Ik ben Joëlle Redeker, samen met mijn man Nico en zoontje Flynn (2021) wonen we met veel plezier in de lente en zomer op een tuinpark in Amsterdam West in ons tuinhuisje. In de herfst en winter hebben we een appartementje in de Spaarndammerbuurt.

Een heleboel jaren lang heb ik in verschillende kinderdagverblijven gewerkt, maar niet eerder bij een antroposofische. Ik heb geen achtergrond in de antroposofie, maar ben me hierin gaan verdiepen vanaf mijn zwangerschap.

Het past erg goed bij mij, ik houd erg van de rust en de ruimte die er is voor elk kind. Van het meedeinen met de seizoenen en het bewust zijn van de natuur.

Waar ik het allerbeste in ben, is lief zijn voor de kinderen, echt gemeend lief zijn met heel mijn hart. Het belangrijkste in mijn werk vind ik het geven van warmte en omhulling.


Nora - Pedagogisch medewerker verticale groep De Bloemenkinderen


Ik ben Nora30 jaar oud, heb 2 kinderen en woon in Amsterdam.

Ik heb zelf jaren in de zorg gewerkt en stage gelopen tijdens mijn opleiding in het kinderdagverblijf.

Ben heel blij dat ik op 'Het Kleine Huis 'mag komen werken als invalkracht.

Ik werk donderdag en vrijdag op de bloemengroep.

Het werken met  kinderen vind ik leuk en maakt me blij. Vooral aandacht en ritme schenken, en mogen ervaren hoe ze zich ontwikkelen op 'Het Kleine Huis'.