Wie wij zijn


Sandra - directie


Een kind is voor mij geen onbeschreven blad, maar iemand die ergens vandaan komt en op weg is ergens naartoe. Iemand die hier niet toevallig is, maar met bepaalde voornemens is gekomen. Wat het kind de wereld te bieden heeft (talenten) en wat het nog wil leren (onvermogens) is in aanleg (als kiem) aanwezig.

Wij bieden de kinderen om in de kracht van het moment te zijn.  Zelf heb ik al heel wat jaar ervaring in de kinderopvang als manager. Het is erg fijn om te mogen werken met deze visie en ook te delen met de pedagogisch medewerkers op Het Kleine Huis.


Suleika - pedagogisch medewerker babygroep De Elfenkinderen


Mijn naam is Suleika. Ik ben 37 jaar oud en woon samen met mijn vriend en zoontje Sekani van 5 in Amsterdam. Ik kwam er al gauw achter dat ik kinderen geweldig vind. Ik kom zelf uit een liefdevolle warm Surinaams gezin, waar ik geleerd heb dat je de kleine dingen moet waarderen. In het leven is niets vanzelfsprekend.  Wat ik leuk vind aan het werken met kinderen is dat het geen dag hetzelfde is. De dagen zien er verschillend uit, omdat kinderen zich alsmaar door ontwikkelen. Ook is het dankbaar werk, want kinderen kunnen uit het niets tegen je zeggen dat ze je lief vinden. Ik werk al ruim een half jaar, zowel bij Het Groote als bij Het Kleine Huis en ben helemaal ingeburgerd. Ik heb het helemaal naar mijn zin en zie mijzelf nog lange tijd met plezier bij de Elfenkinderen werken. Eerder werkte ik ook al op een babygroep, dus het voelt vertrouwd en ik vind het heerlijk goed voor de kleintjes te zorgen.Sanne - pedagogisch medewerker peutergroep De Bloemenkinderen


Mijn naam is Sanne en ik ben in 2011 afgestudeerd als dramatherapeut. Na mijn studie heb ik in de gehandicaptenzorg gewerkt en als pedagogisch medewerkster bij een reguliere kinderopvang. Ik miste hier echter de kunstzinnige omgeving van de antroposofie en het vaste ritme van de seizoenen, hetgeen kinderen naar mijn idee zoveel veiligheid biedt om te kunnen groeien. Deze elementen heb ik gevonden bij het Kleine Huis. De rust die er heerst heb ik nog op geen ander kinderdagverblijf ervaren. Kinderen mogen hier zichzelf zijn en hun eigen ontwikkeling staat centraal. Ze leren met aandacht voor de natuur te leven, iets dat me ook erg aanspreekt. Ik geniet ervan om mijn creatieve achtergrond in te zetten bij het Kleine Huis en ik werk er met veel plezier.

 
Linda - pedagogisch medewerker peutergroep De Bloemenkinderen


Mijn naam is Linda en vanaf februari 2015 ben ik werkzaam bij de Bloemenkinderen.

Wie ik ben? Dat blijft een ontdekkingstocht. De rode draad in mijn leven is werken met en voor kinderen. Ik heb een brede ervaring in het werken met kinderen en gezinnen in de kraamzorg, de kinderopvang/BSO en de crisishulpverlening. HBO-SPH geschoold.

De kunst is om die puurheid, die onbevangenheid, die nieuwsgierigheid te behouden en zo met mijn opgedane kennis de wereld tegemoet te treden. Ik haal mijn kracht uit de natuur, liefst aan zee of op het water. De energie van edelstenen en planten gebruik ik om mens en dier in balans te brengen. Ik ben ook nog kinderyoga en ouder-kind yogadocent en volg op dit moment een opleiding voor kindercoach. De antroposofische filosofie sluit naadloos aan bij hoe ik in dit leven sta.
Judith - pedagogisch medewerker peutergroep De Bloemenkinderen


Ik ben Judith en ik werk nu vanaf april 2015 met heel veel plezier bij Het Kleine Huis.  Ik heb de opleiding Pedagogiek gedaan en ik werk sinds 2004 met heel veel passie met kinderen. Allereerst heb ik na mijn studie met verstandelijk gehandicapte jongeren gewerkt. Deze jaren waren zeer leerzaam voor mij wat betreft grenzen aangeven en duidelijkheid schikken naar de kinderen.  In 2008 ben ik op wereldreis gegaan een andere passie van mij. En toch uiteindelijk weer in de kinderopvang beland. Het jonge kind vind ik het leukst om mee te werken omdat zij nog zo puur en vorm baar zijn.

Ondanks dat ik geen vrije school/ antroposofische opvoeding heb gehad heb ik wel grote affiniteit met de antroposofie. Ik merk dat mijn opvoedingsstijl en ik als persoon heel erg bij het Kleine Huis passen. Door de fijne sfeer kan ik hier echt mijzelf zijn en dat merk ik ook aan de kinderen. Kinderen mogen op hun eigen tempo ontwikkelen. De fijne rustige en huiselijke sfeer, het samen broodjes maken, de kring met alle mooie liedjes en spreuken zorgen ervoor dat elk kind zich er thuis voelt. Alle mooie rituelen zoals de kabouter wakker maken elke ochtend scheppen veel duidelijkheid en voorspelbaarheid voor de kinderen. Ook vind ik het goed dat we bij het Kleine huis veel naar buiten gaan ook al regent het zo komen de kinderen in de stad toch nog in contact met de natuur. Christine - pedagogisch medewerker babygroep De Elfenkinderen


Voordat ik kinderen kreeg, heb ik met kinderen in allerlei leeftijden gewerkt. Nu onze eigen kinderen tieners zijn, heb ik weer het soort energie over die kleine kinderen van je vragen. Ik vind het heerlijk om weer met kleine kinderen te werken. Binnenkomen in ‘Het Kleine Huis’ voelde als een warm bad. Ook toen mijn oudste nog kleuter was en ik met haar de Vrije (kleuter)school binnenstapte, ervoer ik dat. Ik ben dan ook altijd heel actief geweest op school. Verder verheug ik mij in het feit dat ik, nu ik ouder ben, alle verschillen tussen de kinderen beter waarneem. Ook de rust die het ouder worden heeft gebracht brengt mij veel in dit werk. Ik hoop nog heel lang bij ‘Het Kleine Huis’ te werken.


Jonina - pedagogisch medewerker babygroep De Wortelkinderen


Ik ben Jonina. Ik heb eerst 7 jaar in een regulier kinderdagverblijf gewerkt en miste daar heel erg de rust. Ik ervoer meer en meer het gevoel van moeten, dat er niet echt naar kinderen werd gekeken. Ik heb zelf op de Geert Groote School en het -college gezeten met heel erg veel plezier en verlangde terug naar zo'n omgeving. Ik was blij dat ik die bij Het Kleine Huis heb gevonden. Vanaf de eerste dag voel ik me hier thuis. Hier worden kinderen niet gezien als nummertje, wordt elk kind als eigen en als uniek persoon gezien en laten we de kinderen hun eigen tempo bepalen.

Ik ben zelf moeder van twee hele mooie meiden. Met z’n drieën genieten we van elk moment dat we samen hebben.

Marloes - pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


Mijn naam is Marloes, ik woon in Haarlem en ik ben 23 jaar oud. Ik heb net mijn opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond. Daarna heb ik even als invalkracht in een antroposofisch kinderdagverblijf in Haarlem en ook voor Het Kleine Huis gewerkt. Tijdens mijn opleiding heb ik al bij Het Kleine Huis stage gelopen. Ik ben blij dat ik nu weer bij Kabouterkinderen kan werken, daar sta ik 4 dagen per week op de groep.
Viviana(roepnaam Bibi) - Pedagogisch medewerker babygroep De Wortelkinderen


Hoi allemaal!

In mijn werk als kinderleidster ga ik zoveel mogelijk uit van het positieve. Dit die ik door aandacht te geven aan dingen die goed gaan in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Kinderen en ouders krijgen zo iets wat meer vertrouwen op dit gebied. Dat is precies wat ik zo leuk vind aan werken met kinderen!
Hopelijk mag ik alle papa’s, mama’s en kinderen van het Kleine Huis hierin ondersteunen.

Verder studeer ik aan de opleiding Communication & multimedia design en werk ik 2 dagen per week als fruitimporteur voor mijn vader.
Mirjam - Pedagogisch medewerker invalkracht


Mijn naam is Mirjam en ik woon sinds een paar jaar met veel plezier midden in de Jordaan. Ik heb twee volwassen kinderen en twee kleinkinderen die ook hun plekje hebben op Het Kleine Huis.

Zodoende ken ik deze plek al een poos en vind t heel leuk dat ik er nu ook deel van uitmaak.

Ik hou me in meer of mindere mate al zo' n dertig jaar bezig met de antroposofie en voel me hiermee verwant. Tegelijkertijd vind ik t ook heel belangrijk om mijn eigen weg te blijven volgen en dat blijft een spannend proces.

Ik heb o.a gewerkt met geestelijk gehandicapten in de Raphaelstichting als werkplaatsleidster op verschillende werkplaatsen  en heb daar heel wat bijzondere momenten meegemaakt en kom er altijd nog graag op de koffie.

Ik lever graag een bijdrage om Het Kleine Huis een warme gezellige plek te laten zijn.

Hanneke - pedagogisch medewerker invalkracht


Kinderen en hun ontwikkeling vormen een rode draad in mijn leven. Hun spontaniteit en verwondering, en de vraag wat kinderen nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen boeien me. Zelf kreeg ik drie kinderen die inmiddels naar de middelbare school gaan. Van hen leerde ik veel.

De antroposofie kruiste mijn pad en ik zocht haar op. Onze kinderen gingen naar de vrije peuterklas en de Vrije School vanwege de aandacht voor de kinderen en hun eigenheid, de feesten, de ritmes en omdat leren er zoveel meer mag zijn dan taal en rekenen. De zorg die spreekt uit hoe het contact met de kinderen, de omgeving en de activiteiten vorm gegeven worden raakten mij. In het Kleine Huis vind ik die zorg terug en ik verheug me om daar deel van te mogen zijn.
Fruzsina - Pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


'Ik ben Fruzsina, 32 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam. Ik heb de opleiding PW3 gedaan. Sinds maart 2015 werk ik met veel plezier bij Het Kleine Huis. Eerst als invalkracht en nu vaste leidster op De Kabouterkinderen.  Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en als juf een deel uitmaken in hun leven! '


Priscilla - pedagogisch medewerker invalkracht


Bij deze wil ik mezelf voorstellen. Mijn naam is Priscilla en ik woon in Almere. Ik werk al een aantal jaren bij het Kleine Huis, als vaste invaller op alle groepen. Ik ga altijd met veel plezier naar het werk. Ik vind de antroposofische werkwijze een leuke en interessante manier, om kinderen te benaderen, in hun eigen unieke ontwikkeling.
Bianca - coördinator kantoor en pedagogisch medewerker


Mijn naam is Bianca, na het behalen van mijn SPW (sociaal pedagogisch medewerker) diploma ben ik in de kinderopvang gaan werken. Dat heb ik 20 jaar met heel veel plezier gedaan, ik heb altijd op het kinderdagverblijf gewerkt met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar oud. Na 20 jaar op de groep te staan was het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo ben ik in mijn rol als coördinator van Het Groote Huis en de Wodan gerold.

Een aantal uur per week ben ik op de groepen te vinden, daar kan ik erg van genieten. Op die manier blijf ik de kinderen om me heen houden, en leren de kinderen en ouders mij ook kennen.

Ik ben 4 dagen per week op Het Groote Huis en Wodan te vinden.

Samen met mijn vriend heb ik 5 kinderen, dus bij ons thuis kan het ook een gezellige boel zijn. Daar kan ik heel erg van genieten, samen met de kinderen aan tafel zitten en dan de dag bespreken en alles wat ze hebben meegemaakt.Barbara - directie / bestuur


Vanuit  hart samenwerken en zorgen voor een veilige, warme, gezonde en liefdevolle omgeving waarin wij gezamenlijk kunnen bloeien. Dat is wat mij motiveert om verder te kijken, te ontwikkelen en andere wegen te bewandelen dan de gebaande. Samen met Marije heb ik ontdekt hoe leerzaam, opbouwend en inspirerend het is om samen iets moois neer te zetten. Om het hart en het

verstand te combineren en te werken vanuit gevoel, visie en creatie. De antroposofie is daarbij voor mij tot een waardevolle voedingsbron geworden.

 

Sinds 2003 werk ik als manager in de kinderopvang. Als interimmanager heb ik veel verschillende bedrijven gezien en mijn eigen visie ontwikkeld op het begeleiden van mensen en kinderen. Mijn ervaring en kennis in het vakgebied en mijn liefde voor kinderen hebben tot mijn bijdrage geleid bij de totstandkoming van het Kleine Huis. En als ik er binnen loop voel ik dat er dankzij ons allemaal een hart klopt!
Marije - directie / bestuur


Zorgen voor een plek waar kinderen echt kind kunnen zijn en waar de omstandigheden meewerken aan een gezonde, stevige basis voor later; ik ben blij dat ik daaraan kan bijdragen met het ontwikkelen van antroposofische kinderopvang. Van mijn 4 dochters en kleinzoon..  'A world fit for children is a world fit for everyone.' In die uitspraak herken ik waar ik voor sta: deze wereld een beetje geschikter maken voor kinderen, zodat zij kunnen opgroeien tot vrije, zelfstandige mensen die hun eigen, unieke bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving. Sinds 2008 ben ik actief in de kinderopvang. Het begon met het opzetten van BSO Lotus (bij de Geert Groote School 2). In 2011 ging het hier aan het Hygieaplein verder met Het Kleine Huis en Het Groote Huis.Anka - pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


Mijn naam is Anka, ik ben 30 jaar, woon in Amsterdam en ben recent afgestudeerd als Vaktherapeut Spraak- en Drama aan Hogeschool Leiden. 

Het uitgangspunt van deze opleiding is antroposofie, een visie waar ik al mee bekend was door mijn schooltijd. De antroposofische visie draag ik, net als Het Kleine Huis, een warm hart toe omdat er word gekeken naar de mens als geheel. 

Wat betreft een doelgroep is mijn voorkeur altijd uitgegaan naar kinderen. Ik heb ervaring met diverse leeftijden en ben bekend met de leeftijdsfasen. Ik heb op twee vrijescholen en in een kinderpraktijk stage gelopen. Aansluiten bij waar het kind is en wat het kind nodig heeft stond altijd centraal.
Sabina - pedagogisch medewerker babygroep De Elfenkinderen


Mijn naam is Sabina. Ik ben negenentwintig jaar en kom uit Amsterdam. Al een poos geleden deed ik de opleiding pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik een tijd in de jeugdzorg gewerkt en later kwam ik terecht in de kinderopvang. Al snel ging ik terug verlangen naar de antroposofie. Hiermee ben ik goed bekend sinds mijn middelbare school tijd op het Geert grote college. 

Ik werk met veel liefde met de kleintjes van het kleine huis. Zo veel als wij de kleintjes leren, leer ik ook weer van iedere dag van hen.

Geen dag is hetzelfde wanneer je omringd word door grappige nieuwsgierige onbezonnen kindjes.Julia - pedagogisch medewerker invalkracht


Hoi ik ben Julia, 24 jaar en oorspronkelijk kom ik uit Den Haag.

Ik heb in Den Haag de middelbare beroepsopleiding 'Pedagogisch Werker Jeugdzorg’ afgerond en daarna ben ik verhuist naar Utrecht waar ik aan de Hogeschool 'Ecologische Pedagogiek’ ben gaan studeren. Deze studie ben ik momenteel aan het afronden. Sinds 1 juni woon ik in Amsterdam en door een uitzendbureau voor pedagogisch medewerkers heb ik Het Kleine Huis ontdekt. Ik vind het een fijne plek om te werken en met name voor de kinderen om zich te ontwikkelen, vandaar dat jullie ouders en de kinderen mij in de toekomst vaker zullen zien. Hopelijk tot snel.

Christine de Bruijn Kops

Wie wij zijn