Wie wij zijn


Sandra - Directie


Een kind is voor mij geen onbeschreven blad, maar iemand die ergens vandaan komt en op weg is ergens naartoe. Iemand die hier niet toevallig is, maar met bepaalde voornemens is gekomen. Wat het kind de wereld te bieden heeft (talenten) en wat het nog wil leren (onvermogens) is in aanleg (als kiem) aanwezig.

Wij bieden de kinderen om in de kracht van het moment te zijn.  Zelf heb ik al heel wat jaar ervaring in de kinderopvang als manager. Het is erg fijn om te mogen werken met deze visie en ook te delen met de pedagogisch medewerkers op Het Kleine Huis.
Bianca - Assistent leidinggevende


Mijn naam is Bianca, na het behalen van mijn SPW (sociaal pedagogisch medewerker) diploma ben ik in de kinderopvang gaan werken. Dat heb ik 20 jaar met heel veel plezier gedaan, ik heb altijd op het kinderdagverblijf gewerkt met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar oud. Na 20 jaar op de groep te staan was het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo ben ik in mijn rol als coördinator van Het Groote Huis en de Wodan gerold.

Een aantal uur per week ben ik op de groepen te vinden, daar kan ik erg van genieten. Op die manier blijf ik de kinderen om me heen houden, en leren de kinderen en ouders mij ook kennen.

Ik ben 4 dagen per week op Het Groote Huis te vinden.

Samen met mijn vriend heb ik 5 kinderen, dus bij ons thuis kan het ook een gezellige boel zijn. Daar kan ik heel erg van genieten, samen met de kinderen aan tafel zitten en dan de dag bespreken en alles wat ze hebben meegemaakt.Isabel - Pedagogisch coach
Suleika - Pedagogisch medewerker babygroep De Elfenkinderen


Mijn naam is Suleika. Ik ben 37 jaar oud en woon samen met mijn vriend en zoontje Sekani van 5 in Amsterdam. Ik kwam er al gauw achter dat ik kinderen geweldig vind. Ik kom zelf uit een liefdevolle warm Surinaams gezin, waar ik geleerd heb dat je de kleine dingen moet waarderen. In het leven is niets vanzelfsprekend.  Wat ik leuk vind aan het werken met kinderen is dat het geen dag hetzelfde is. De dagen zien er verschillend uit, omdat kinderen zich alsmaar door ontwikkelen. Ook is het dankbaar werk, want kinderen kunnen uit het niets tegen je zeggen dat ze je lief vinden. Ik werk al ruim een half jaar, zowel bij Het Groote als bij Het Kleine Huis en ben helemaal ingeburgerd. Ik heb het helemaal naar mijn zin en zie mijzelf nog lange tijd met plezier bij de Elfenkinderen werken. Eerder werkte ik ook al op een babygroep, dus het voelt vertrouwd en ik vind het heerlijk goed voor de kleintjes te zorgen.Medina - Pedagogisch medewerker peutergroep De Bloemenkinderen
 
Jessica - Pedagogisch medewerker in opleiding peutergroep De Elfenkinderen


Ik ben Jessica, in Nederland geboren met ouders afkomstig uit Singapore. Jarenlang voelde ik al een roeping om met kinderen te gaan werken, en in februari 2022 eindelijk de sprong gemaakt. Een nieuw begin. Met nieuwsgierigheid en plezier ben ik begonnen aan de opleiding tot Antroposofisch pedagogisch medewerker, en ben ik 4 dagen in de week te vinden tussen de Elfenkinderen. Na 10 jaar in Azië gewerkt en gewoond te hebben als reisbegeleidster, vind ik het nu heerlijk om op 1 plek te zijn. Ik voel me thuis, hier op aarde, in mijn lichaam, en nu ook bij het Kleine Huis. 

Christine - Pedagogisch medewerker


Voordat ik kinderen kreeg, heb ik met kinderen in allerlei leeftijden gewerkt. Nu onze eigen kinderen tieners zijn, heb ik weer het soort energie over die kleine kinderen van je vragen. Ik vind het heerlijk om weer met kleine kinderen te werken. Binnenkomen in ‘Het Kleine Huis’ voelde als een warm bad. Ook toen mijn oudste nog kleuter was en ik met haar de Vrije (kleuter)school binnenstapte, ervoer ik dat. Ik ben dan ook altijd heel actief geweest op school. Verder verheug ik mij in het feit dat ik, nu ik ouder ben, alle verschillen tussen de kinderen beter waarneem. Ook de rust die het ouder worden heeft gebracht brengt mij veel in dit werk. Ik hoop nog heel lang bij ‘Het Kleine Huis’ te werken.


Jonina - Pedagogisch medewerker babygroep De Wortelkinderen


Ik ben Jonina. Ik heb eerst 7 jaar in een regulier kinderdagverblijf gewerkt en miste daar heel erg de rust. Ik ervoer meer en meer het gevoel van moeten, dat er niet echt naar kinderen werd gekeken. Ik heb zelf op de Geert Groote School en het -college gezeten met heel erg veel plezier en verlangde terug naar zo'n omgeving. Ik was blij dat ik die bij Het Kleine Huis heb gevonden. Vanaf de eerste dag voel ik me hier thuis. Hier worden kinderen niet gezien als nummertje, wordt elk kind als eigen en als uniek persoon gezien en laten we de kinderen hun eigen tempo bepalen.

Ik ben zelf moeder van twee hele mooie meiden. Met z’n drieën genieten we van elk moment dat we samen hebben.
Melanie - Pedagogisch medewerker invalkracht


Mijn naam is Melanie en ik ben vaste inval op Het Kleine en het Groote huis. Ik heb voornamelijk voor de invalfunctie gekozen omdat ik het liefst met alle kinderen van de opvang werk, want bij het werken met kinderen ligt mijn hart. Hun eigenheid, groei en ontwikkeling inspireren mij enorm en ik val dan ook met veel plezier in daar waar dat nodig is. Ik heb zelf geen antroposofische achtergrond, het is wel een filosofie die dicht bij mijn persoonlijke waarden ligt en één waar ik me warm en welkom bij voel.

Mirjam - Pedagogisch medewerker invalkracht


Mijn naam is Mirjam en ik woon sinds een paar jaar met veel plezier midden in de Jordaan. Ik heb twee volwassen kinderen en twee kleinkinderen die ook hun plekje hebben op Het Kleine Huis.

Zodoende ken ik deze plek al een poos en vind t heel leuk dat ik er nu ook deel van uitmaak.

Ik hou me in meer of mindere mate al zo' n dertig jaar bezig met de antroposofie en voel me hiermee verwant. Tegelijkertijd vind ik t ook heel belangrijk om mijn eigen weg te blijven volgen en dat blijft een spannend proces.

Ik heb o.a gewerkt met geestelijk gehandicapten in de Raphaelstichting als werkplaatsleidster op verschillende werkplaatsen  en heb daar heel wat bijzondere momenten meegemaakt en kom er altijd nog graag op de koffie.

Ik lever graag een bijdrage om Het Kleine Huis een warme gezellige plek te laten zijn.

Hanneke - Pedagogisch medewerker babygroep De Wortelkinderen


Kinderen en hun ontwikkeling vormen een rode draad in mijn leven. Hun spontaniteit en verwondering, en de vraag wat kinderen nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen boeien me. Zelf kreeg ik drie kinderen die inmiddels naar de middelbare school gaan. Van hen leerde ik veel.

De antroposofie kruiste mijn pad en ik zocht haar op. Onze kinderen gingen naar de vrije peuterklas en de Vrije School vanwege de aandacht voor de kinderen en hun eigenheid, de feesten, de ritmes en omdat leren er zoveel meer mag zijn dan taal en rekenen. De zorg die spreekt uit hoe het contact met de kinderen, de omgeving en de activiteiten vorm gegeven worden raakten mij. In het Kleine Huis vind ik die zorg terug en ik verheug me om daar deel van te mogen zijn.
Fruzsina - Pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


'Ik ben Fruzsina, 32 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam. Ik heb de opleiding PW3 gedaan. Sinds maart 2015 werk ik met veel plezier bij Het Kleine Huis. Eerst als invalkracht en nu vaste leidster op De Kabouterkinderen.  Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken en als juf een deel uitmaken in hun leven! '
Anka - pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


Mijn naam is Anka, ik ben 30 jaar, woon in Amsterdam en ben recent afgestudeerd als Vaktherapeut Spraak- en Drama aan Hogeschool Leiden. 

Het uitgangspunt van deze opleiding is antroposofie, een visie waar ik al mee bekend was door mijn schooltijd. De antroposofische visie draag ik, net als Het Kleine Huis, een warm hart toe omdat er word gekeken naar de mens als geheel. 

Wat betreft een doelgroep is mijn voorkeur altijd uitgegaan naar kinderen. Ik heb ervaring met diverse leeftijden en ben bekend met de leeftijdsfasen. Ik heb op twee vrijescholen en in een kinderpraktijk stage gelopen. Aansluiten bij waar het kind is en wat het kind nodig heeft stond altijd centraal.


Ashley - Pedagogisch medewerker babygroep De Wortelkinderen


Ik ben Ashley en werk nu bijna 1 jaar bij het Kleine huis. Ik leerde hier voor het eerst de antroposofie kennen en het wekte gelijk mijn interesse, en ik merk dat de antroposofie veel meer rust, ruimte en verbondenheid biedt op de groep. Ik vind het heel fijn om nieuwe dingen te leren en binnen de antroposofie is veel te leren, elke dag leer ik nieuwe dingen en wordt mijn nieuwsgierigheid gewekt om nog meer te leren van deze levenswijze.
In mijn vrije tijd uit ik graag creativiteit in koken, bakken, fotografie en het maken van kaarten & cadeautjes.
Sophia - pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


Mijn naam is Sophia en sinds korte tijd sta ik als vaste kracht bij de kabouterkinderen. Zelf heb ik twee kinderen die (allang) voorbij de peuterleeftijd zijn. De antroposofie kwam voor het eerst op mijn pad door het werken bij een Biodynamisch tuinderij in de Midden Beemster en het heeft zich telkens met mij mee bewogen. Als klein meisje was ik een echt poppenmoeder wat mij later na mijn opleiding als klassiek meubelstoffeerster bracht tot het maken van (antroposofische) poppen. De laatste tien jaar had ik mijn eigen poppen atelier waarin ik poppen maakte, repareerde en verkocht. 

Naast dat maken heb ik altijd genoten van het contact met kinderen, al jong paste ik veel op en ben dat altijd blijven doen naast mijn studie. 

Nu mijn eigen kinderen groter zijn voel ik ruimte om meer buiten de deur te zijn en er te genieten van de wonderlijke wereld van de peuters. Juffie Sophia voelt voor mij als een eretitel en hoop dat nog lang van veel peuters te mogen horen op het Kleine huis! Alicia - pedagogisch medewerker peutergroep De Kabouterkinderen


Mijn naam is Alicia, ik ben 26 jaar oud en woon in Uithoorn nog steeds samen met pap en mam. Per 1 november start ik bij het kleine huis waar ik erg enthousiast over ben. Zelfga ik duurzaam op de fiets naar mijn nieuwe werk, wat ik heerlijk vind. Zelf ben ik niet antroposofische opgevoed maar ben door mijn school en stage er ingerold. Ik vind het een prachtige manier om met kinderen om te gaan en kijk er naar uit naar nieuwe leermomenten bij het kleine huis. Ik hoop snel met jullie kennis te maken,


Suzan - Pedagogisch medewerker babygroep De Elfenkinderen


Mijn naam is Suzan. Ik woon met man en zoon (2010) met veel plezier in Diemen. Bij ‘Het Kleine Huis’ ben ik werkzaam op de babygroep en een paar uur per week op kantoor. Wat fijn om weer omringd te zijn door elfjes en kabouters op de seizoenstafels, de warmte van de liedjes en de aandacht voor alles wat groeit en bloeit! Al heel wat jaren werk ik in de kinderopvang, bijzonder om nu weer terug te keren naar de antroposofie, die in mijn jeugd een grote plek innam. Het zorgen voor baby’s vind ik heel fijn om te doen. Ik zie ernaar uit om vanuit de antroposofische visie mijn werkwijze verder te ontwikkelen.

Carmen - Pedagogisch medewerker peutergroep De Bloemenkinderen


Mijn naam is Carmen, ik ben 27 jaar oud en zelf opgegroeid met een antroposofische inslag. Dat, gecombineerd met mijn enorme liefde voor het werken met kinderen, leidde mij naar de Vrijeschool Pabo in Leiden. Maar mijn hart lag altijd al bij de allerjongsten en zo startte ik een babygroep op binnen een bestaand antroposofisch kinderdagverblijf.

Bij die leeftijdsgroep voelde ik me meteen op mijn plek. De enorme ontwikkeling in die eerste vier jaar hier op aarde, alle ontdekkingen die kinderen doen over zichzelf en over de wereld... er bestaat voor mij niets mooiers dan daar getuige van te mogen zijn en bij te kunnen dragen aan de veilige en warme omgeving waarin die ontdekkingstocht plaatsvindt.
Jessica - Groepshulp


Mijn naam is Jessica en samen met mijn hond Broodje woon ik in Amsterdam.

Ieder klein individu op zijn/haar/hen tempo begeleiden in het thuis komen in het lijf/op deze aarde vind ik een groot goed. Het geeft mij voldoening en zingeving. Ik doe dit het liefst met zachtheid, rust, geduld, begrip en af en toe de nodige humor.

Naast mijn huishoudelijke werkzaamheden zal ik dan ook in september beginnen aan de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

In mijn vrije tijd luister ik graag podcasts, hou ik van (buiten)zwemmen, teken en schilder ik maar ga ik ook veel naar de bioscoop of kijk ik series op Netflix. Verder heb ik interesses liggen in geschiedenis (genealogie), fotografie, psychologie en de filosofie van Steiner.

Christine de Bruijn Kops

Wie wij zijn