Wie wij zijn

Wie wij zijn


Mirjam - Pedagogisch medewerker invalkracht


Mirjam is van allerlei markten thuis. In haar leven werkte ze al veel met kinderen, maar bijvoorbeeld ook als timmervrouw. In het Groote Huis zet ze ook deze talenten in. Zo heeft ze in de groepsruimten mooie speelhoekjes gemaakt. Ook met de kinderen werkt ze met hout en techniek. Maar net zo makkelijk zie je haar op woensdagmiddag wolvilten. Je kunt gerust zeggen dat ze gouden handen heeft. 

De vrijeschool en de antroposofie is vertrouwd terrein voor Mirjam. Haar kinderen gingen er heen, en nu ook haar kleinkinderen. Soms zie je haar dan ook als oma aan de overkant met haar kleinkinderen.
Ashton - Pedagogisch medewerker op De Nachtegaal groep


Mijn naam is Ashton en ik ben 33 jaar. Ik woon samen met mijn partner, kinderen en katten in Landsmeer. Ik vind alles wat met creativiteit, voedsel (koken, bakken, eten) natuur, cultuur, taal, muziek, beauty & fashion te maken heeft geweldig.

Sinds januari 2018 werk ik op het Groote Huis, en ik vind het er heel erg leuk en gezellig!Anke - Pedagogisch medewerker


Hoi ik ben Anke Hendriksen en werk sinds half mei op de maandag en donderdag in het Groote Huis.  Na een gezellige maaltijd ga ik met de kinderen die interesse hebben naar het atelier. Dus .... vind je het fijn om creatief bezig te zijn?

Gewoon omdat het leuk is!

Dan ben je daar van harte welkom.

Je kunt doen wat jij zelf wilt en ik geef ook af en toe een workshop om iets anders te proberen/leren.

Ik heb de opleiding “creatief therapie” aan de Mikojel academie gevolgd en vind het erg leuk om kinderen op een speelse manier uit te dagen hun creativiteit, talenten en persoonlijkheid te ontwikkelen.

Bianca - Pedagogisch medewerker en coördinator BSO


Mijn naam is Bianca, na het behalen van mijn SPW (sociaal pedagogisch medewerker) diploma ben ik in de kinderopvang gaan werken. Dat heb ik 20 jaar met heel veel plezier gedaan, ik heb altijd op het kinderdagverblijf gewerkt met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar oud. Na 20 jaar op de groep te staan was het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo ben ik in mijn rol als coördinator van Het Groote Huis en de Wodan gerold.

Een aantal uur per week ben ik op de groepen te vinden, daar kan ik erg van genieten. Op die manier blijf ik de kinderen om me heen houden, en leren de kinderen en ouders mij ook kennen.

Ik ben 4 dagen per week op Het Groote Huis en Wodan te vinden.

Samen met mijn vriend heb ik 5 kinderen, dus bij ons thuis kan het ook een gezellige boel zijn. Daar kan ik heel erg van genieten, samen met de kinderen aan tafel zitten en dan de dag bespreken en alles wat ze hebben meegemaakt.

Gerda - Pedagogisch medewerker op De Leeuwerik groep


Mijn naam is Gerda Filippo en het stond al vroeg vast dat ik later met kinderen zou gaan werken.
Ik vind het erg leuk om met ze om te gaan omdat ze zo spontaan en eerlijk uit de hoek kunnen komen.
Inmiddels heb veel ervaring als pedagogisch medewerker ( ook bij BSO Wodan) en klassenassistent.
Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker kunnen (buiten) spelen en de aandacht krijgen die ze nodig hebben.
Op dit moment woon ik samen met mijn dochter, die inmiddels al weer 19 jaar is.
Destijds heb ik er voor gekozen om haar naar de Vrije School te laten gaan en zij heeft dit vanaf de Vrije Peuterklas tot en met de bovenbouw doorlopen. Hierdoor heb ik wel enige kennis meegekregen van de Antroposofie, maar ik ben zeker bereid me er meer in te gaan verdiepen en te ontwikkelen.
Ilonka - Pedagogisch medewerker in opleiding op de Leeuwerik groep


Sinds 4 september ben ik begonnen met de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Antroposofische kinderopvang. Sinds 7 september is BSO Het Grote Huis mijn stageplek en sommige ouders hebben mij misschien al gezien de afgelopen weken. Mijn naam is Ilonka en ik woon in Weesp met mijn kat. Ondanks dat ik zelf niet Antroposofisch ben opgevoed, had ik er al heel jong interesse voor en haalde ik boeken van Rudolf Steiner uit de bibliotheek. Nu kom ik nog steeds vaak in de bibliotheek en lees ik heel graag boeken. Verder hou ik van koken, maak ik collages en mijn allergrootste passie is haken.

Luna - Pedagogisch medewerker in opleiding op de Nachtegaal groep


Mijn naam is Luna. Ik ben afgestudeerd in Woordkunst te Antwerpen. Een studie die zich toelegt op het vertellen van verhalen in verschillende vormen; op het toneel, door het schrijven van verhalen en poëzie, door het afnemen van interviews. Na vier jaar woon ik weer in mijn geboortestad Amsterdam en keer ik terug naar het plein waar ik als kind zelf uren heb doorgebracht. Door de schrijfworkshops die ik geef, merkte ik wat een groot plezier het me brengt om met kinderen te werken. Daarom ben ik enorm verheugd toe te mogen treden tot het team van Het Kleine Huis. Ik begeleid de kinderen graag met zachtmoedigheid, regelmaat en liefde voor verhalen de wereld in.
Sabrina - Pedagogisch medewerker op De Nachtegaal groep


Ik ben Sabrina, 34 jaar, co-ouder van 2 hele leuke kinderen waarmee ik in Amsterdam woon. Ik ben creatief, verzot op dingen maken, koken (plantaardig, want ik hou van uitdagingen) en brood bakken. Als het even kan klim ik 1x per week of ga ik naar de skatebaan. 

Ik heb altijd graag met mensen gewerkt, zo werkte ik hiervoor met ouderen en dak- en thuislozen. Toch was mijn keuze heel bewust om nu met kinderen te werken. En dan het liefst op een opvang die vanuit de antroposofie werkt. Mijn kinderen gaan immers ook naar de vrije school en tot nu toe heeft mij dat veel moois gebracht. 

Op Het Kleine Huis zal ik veel in de keuken of het atelier te vinden zijn. Maar vooral is het voor mij belangrijk om een fijne plek te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en gezien wordt.