Wie wij zijn

Sandra - Directie


Een kind is voor mij geen onbeschreven blad, maar iemand die ergens vandaan komt en op weg is ergens naartoe. Iemand die hier niet toevallig is, maar met bepaalde voornemens is gekomen. Wat het kind de wereld te bieden heeft (talenten) en wat het nog wil leren (onvermogens) is in aanleg (als kiem) aanwezig.

Wij bieden de kinderen om in de kracht van het moment te zijn. Zelf heb ik al heel wat jaar ervaring in de kinderopvang als manager. Het is erg fijn om te mogen werken met deze visie en ook te delen met de pedagogisch medewerkers op Het Kleine Huis.





Bianca - Assistent leidinggevende


Mijn naam is Bianca, na het behalen van mijn SPW (sociaal pedagogisch medewerker) diploma ben ik in de kinderopvang gaan werken. Dat heb ik 20 jaar met heel veel plezier gedaan, ik heb altijd op het kinderdagverblijf gewerkt met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar oud. Na 20 jaar op de groep te staan was het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo ben ik in mijn rol als coördinator van Het Groote Huis gerold.

Een aantal uur per week ben ik op de groepen te vinden, daar kan ik erg van genieten. Op die manier blijf ik de kinderen om me heen houden, en leren de kinderen en ouders mij ook kennen.

Ik ben 4 dagen per week op Het Groote Huis te vinden. Samen met mijn vriend heb ik 5 kinderen, dus bij ons thuis kan het ook een gezellige boel zijn. Daar kan ik heel erg van genieten, samen met de kinderen aan tafel zitten en dan de dag bespreken en alles wat ze hebben meegemaakt.



Isabel - Pedagogische coach









Mirjam - Pedagogisch medewerker invalkracht


Mirjam is van allerlei markten thuis. In haar leven werkte ze al veel met kinderen, maar bijvoorbeeld ook als timmervrouw. In het Groote Huis zet ze ook deze talenten in. Zo heeft ze in de groepsruimten mooie speelhoekjes gemaakt. Ook met de kinderen werkt ze met hout en techniek. Maar net zo makkelijk zie je haar op woensdagmiddag wolvilten. Je kunt gerust zeggen dat ze gouden handen heeft. 

De vrijeschool en de antroposofie is vertrouwd terrein voor Mirjam. Haar kinderen gingen er heen, en nu ook haar kleinkinderen. Soms zie je haar dan ook als oma aan de overkant met haar kleinkinderen.




Ashton - Pedagogisch medewerker op De Leeuwerik groep


Mijn naam is Ashton en ik ben 33 jaar. Ik woon samen met mijn partner, kinderen en katten in Landsmeer. Ik vind alles wat met creativiteit, voedsel (koken, bakken, eten) natuur, cultuur, taal, muziek, beauty & fashion te maken heeft geweldig.

Sinds januari 2018 werk ik op het Groote Huis, en ik vind het er heel erg leuk en gezellig!






Anke - Pedagogisch medewerker op de Leeuwwerik groep


Mijn naam is Anke en werk al een tijdje bij Het Groote Huis, vooral in het atelier. Ik ben creatief therapeut beeldend en stimuleer graag creativiteit en expressie. Meestal komen de kinderen met een idee naar het atelier en willen ze daar graag vorm aan geven met het aanwezige (recycle)materiaal. Ik zorg voor veiligheid en prikkel hun fantasie waarbij ik graag afwijk van het standaard beeld .. van .. "zo hoort het".
Bijvoorbeeld; een kind wil graag een parachuut maken van een zakje, draadjes en een mannetje geknipt van papier. Maar waarom knippen, je kan ook tekenen en scheuren? En waarom een mannetje terwijl het ook een prinses, spin, koe of draak kan zijn? En waarom met de voeten naar beneden? Kan het ook met het hoofd/kop eerst? Of toch maar niet? Blijft die nou zweven?
Zo krijgen we interessante gesprekken en te gekke uitprobeersels. En nog leuker ... entousiaste kinderen en dus ook een blije juf. Ik laat kinderen ook graag van kappot speelgoed, afvalhout, takken enzovoort nieuwe creaties maken dus recycle materiaal is altijd van harte welkom. In de vakanties geef ik workshops om ze nieuwe technieken te leren.



Koen - Pedagogisch medewerker op de Leeuwwerik groep


Mijn naan is  Koen en sinds dit schooljaar werkzaam op het Groote Huis.

Ik vind dat de volgende eigenschappen mij passen: echtheid, een luisterend oor, geduldig, humor hebben.

Vanuit de antroposofische opvoeding en Vrije school ben ik geworden tot wie ik ben en zou dat willen omschrijven als: echte interesse voor wat de ander te vertellen heeft of dat nu ouderen zijn of kinderen.

Ik werk ook nog voor ouderen in de zorg en vind de afwisseling prettig. Hiervoor werkte ik op een antroposofische BSO in Zeist en ben daar twee jaar geleden begonnen na een werk loopbaan in de zorg en een tijdje in de land en tuinbouw.

Ik hoop dat ik mij kan laten zien en mag groeien in dit mooie werk voor kinderen. Nog iets concreter hoop ik een steun en toeverlaat te zijn voor iedereen zodat we een mooie en goede plek zijn waar kinderen met veel plezier heengaan en op terugkijken.



Luna - Pedagogisch medewerker op de Nachtegaal groep


Mijn naam is Luna. Ik ben afgestudeerd in Woordkunst te Antwerpen. Een studie die zich toelegt op het vertellen van verhalen in verschillende vormen; op het toneel, door het schrijven van verhalen en poëzie, door het afnemen van interviews. Na vier jaar woon ik weer in mijn geboortestad Amsterdam en keer ik terug naar het plein waar ik als kind zelf uren heb doorgebracht. Door de schrijfworkshops die ik geef, merkte ik wat een groot plezier het me brengt om met kinderen te werken. Daarom ben ik enorm verheugd toe te mogen treden tot het team van Het Kleine Huis. Ik begeleid de kinderen graag met zachtmoedigheid, regelmaat en liefde voor verhalen de wereld in.




Sabrina - Pedagogisch medewerker op De Nachtegaal groep


Ik ben Sabrina, 34 jaar, co-ouder van 2 hele leuke kinderen waarmee ik in Amsterdam woon. Ik ben creatief, verzot op dingen maken, koken (plantaardig, want ik hou van uitdagingen) en brood bakken. Als het even kan klim ik 1x per week of ga ik naar de skatebaan. 

Ik heb altijd graag met mensen gewerkt, zo werkte ik hiervoor met ouderen en dak- en thuislozen. Toch was mijn keuze heel bewust om nu met kinderen te werken. En dan het liefst op een opvang die vanuit de antroposofie werkt. Mijn kinderen gaan immers ook naar de vrije school en tot nu toe heeft mij dat veel moois gebracht. 

Op Het Kleine Huis zal ik veel in de keuken of het atelier te vinden zijn. Maar vooral is het voor mij belangrijk om een fijne plek te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en gezien wordt. 




Evelien - Pedagogisch medewerker op De Nachtegaal groep


Ik ben Evelien. Geboren en getogen in Amsterdam en moeder van een zoon.

Sinds het moederschap ben ik nog meer van kinderen gaan houden. 

Van de humorin hun eerlijkheid, hun eindeloze fantasie en het volledig kunnen opgaan in hun spel. 

Mijn theatrale en kunstzinnige achtergrond is goed inzetbaar bij kinderen. 

Ik ga vaakmee in hun spel en dat vind ik heerlijk. Samen gek doen en mooie dingen metonze handen maken, maar ook lekker knuffelen, verzorgen en leren door veel te vertellen en te luisteren.





Linda - Pedagogisch medewerker De Nachtegaal groep


Mijn naam is Linda en vanaf februari 2015 ben ik werkzaam bij Het Kleine Huis.

Wie ik ben? Dat blijft een ontdekkingstocht. De rode draad in mijn leven is werken met en voor kinderen. Ik heb een brede ervaring in het werken met kinderen en gezinnen in de kraamzorg, de kinderopvang/BSO en de crisishulpverlening. HBO-SPH geschoold.

De kunst is om die puurheid, die onbevangenheid, die nieuwsgierigheid te behouden en zo met mijn opgedane kennis de wereld tegemoet te treden. Ik haal mijn kracht uit de natuur, liefst aan zee of op het water. De energie van edelstenen en planten gebruik ik om mens en dier in balans te brengen. Ik ben ook nog kinderyoga en ouder-kind yogadocent en volg op dit moment een opleiding voor kindercoach. De antroposofische filosofie sluit naadloos aan bij hoe ik in dit leven sta.



Melanie - Pedagogisch medewerker invalkracht


Mijn naam is Melanie en ik ben vaste inval op Het Kleine en het Groote huis. Ik heb voornamelijk voor de invalfunctie gekozen omdat ik het liefst met alle kinderen van de opvang werk, want bij het werken met kinderen ligt mijn hart. Hun eigenheid, groei en ontwikkeling inspireren mij enorm en ik val dan ook met veel plezier in daar waar dat nodig is. Ik heb zelf geen antroposofische achtergrond, het is wel een filosofie die dicht bij mijn persoonlijke waarden ligt en één waar ik me warm en welkom bij voel.





Jessica - Groepshulp


Mijn naam is Jessica en samen met mijn hond Broodje woon ik in Amsterdam.

Ieder klein individu op zijn/haar/hen tempo begeleiden in het thuis komen in het lijf/op deze aarde vind ik een groot goed. Het geeft mij voldoening en zingeving. Ik doe dit het liefst met zachtheid, rust, geduld, begrip en af en toe de nodige humor.

Naast mijn huishoudelijke werkzaamheden zal ik dan ook in september beginnen aan de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

In mijn vrije tijd luister ik graag podcasts, hou ik van (buiten)zwemmen, teken en schilder ik maar ga ik ook veel naar de bioscoop of kijk ik series op Netflix. Verder heb ik interesses liggen in geschiedenis (genealogie), fotografie, psychologie en de filosofie van Steiner.











Wie wij zijn