Wie wij zijn

Wie wij zijn


Sanderijn - pedagogisch medewerker


Als dochter van een schooltuinleraar groeide ze op in een groene oase in Amsterdam, waardoor ze weet hoe belangrijk de natuur is voor een kind in de stad. Op onderzoek uit gaan, je eigen fantasie ontwikkelen, zorgen voor een plant of dier en meemaken hoe iets levends zich ontwikkelt, leren waar voedsel vandaan komt... Zien hoe kinderen zich verwonderen over voor ons vanzelfsprekende dingen blijft bijzonder om te zien.

Ze studeerde af als docent beeldende kunsten en heeft een grote liefde voor mooie verhalen en illustraties. Eerder werkte ze als pedagogisch medewerker bij een BSO waar natuurbeleving centraal stond. In Het Groote Huis kan ze ook haar creativiteit inzetten. Ze herkent zich in de visie van de Geert Groote School en het hoofd, hart en handen principe, waarbinnen kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandigheid. 'Het is mooi om te zien hoe snel kinderen leren en de wereld om zich heen ontdekken. 

Mirjam - Pedagogisch medewerker invalkracht


Mirjam is van allerlei markten thuis. In haar leven werkte ze al veel met kinderen, maar bijvoorbeeld ook als timmervrouw. In het Groote Huis zet ze ook deze talenten in. Zo heeft ze in de groepsruimten mooie speelhoekjes gemaakt. Ook met de kinderen werkt ze met hout en techniek. Maar net zo makkelijk zie je haar op woensdagmiddag wolvilten. Je kunt gerust zeggen dat ze gouden handen heeft. 

De vrijeschool en de antroposofie is vertrouwd terrein voor Mirjam. Haar kinderen gingen er heen, en nu ook haar kleinkinderen. Soms zie je haar dan ook als oma aan de overkant met haar kleinkinderen.Magali - Pedagogisch medewerker


Ik woon in Amsterdam vlak bij het Westerpark. Oorsprokelijk kom ik uit het zuiden van Frankrijk, vandaar mijn klein accent. Ik werk al ruim 15 jaar met veel plezier en enthousiasme op de buitenschoolse opvang. De visie van de Geert Groote school spreekt mij zeer aan. Ik vind het mooi om te mogen bijdragen aan de taalontwikkeling en de zelfstandigheid van kinderen. Naast het werk op de groep ben ik werkzaam als kunstenaar en geef ik les aan kinderen in mijn atelier en op basisscholen. Ik maak graag gebruik van natuurlijke materialen zoals o.a klei, hout en schelpen. Met liefdevolle aandacht wil ik graag bijdragen aan het maken van een veilige en warme omgeving waarin ieder kind zichzelf kan zijn.
Ashton - Pedagogisch medewerker


Mijn naam is Ashton en ik ben 29 jaar. Ik woon samen met mijn partner, mijn zoontje (van bijna 1 jaar), en 4 katten in Amstelveen. Ik vind alles wat met creativiteit, voedsel (koken, bakken, eten) natuur, cultuur, taal, muziek, beauty & fashion te maken heeft geweldig.

Sinds januari 2018 werk ik op het Groote Huis, en ik vind het er heel erg leuk

en gezellig! Nu ik het zwangerschapsverlof van Sanderijn vervang, ben ik voornamelijk te vinden op de

Nachtegaal.

Pepijn - Pedagogisch medewerker


Tijdens onze lagere schooltijd zaten mijn broer en ik op de Geert Groote School. In

verschillende klassen, met ieder onze eigen juffie. Ook de kleuterklas hebben we daar meegemaakt.

Begin afgelopen schooljaar zag ik toevallig een vacature voor pedagogisch medewerker bij Het Groote Huis en dacht: Hé dat zou grappig zijn om na al die jaren weer terug te keren op het Hygiëaplein!

Na de lagere school ging ik naar het vwo, studeerde mime in Amsterdam en Parijs en was daarna werkzaam in de theaterwereld als mimespeelster en muzikant en vervolgens ook als docent kunstvakken na een extra 1e graads studie en als regisseuse.

Tien jaar geleden kwam het tuinieren erbij.

De laatste tijd had ik echter het idee dat ik toch meer en vaker les wilde geven, en vooral meer wilde werken met jonge kinderen. Dus ik solliciteerde bij Het Groote Huis en keerde inderdaad terug op het plein na

vele jaren! Ik hoop van harte dat ik alle kinderen een fijne tijd bezorgen kan op de BSO, met

sprookjes omtoveren tot theaterstukjes, met ontdekkingstochten in de natuur, met

voorlezen of samen dansen of muziek maken.


Anke - Pedagogisch medewerker


Hoi ik ben Anke Hendriksen en werk sinds half mei op de maandag en donderdag in het Groote Huis.  Na een gezellige maaltijd ga ik met de kinderen die interesse hebben naar het atelier. Dus .... vind je het fijn om creatief bezig te zijn?

Gewoon omdat het leuk is!

Dan ben je daar van harte welkom.

Je kunt doen wat jij zelf wilt en ik geef ook af en toe een workshop om iets anders te proberen/leren.

Ik heb de opleiding “creatief therapie” aan de Mikojel academie gevolgd en vind het erg leuk om kinderen op een speelse manier uit te dagen hun creativiteit, talenten en persoonlijkheid te ontwikkelen.

Bianca - Pedagogisch medewerker en coördinator BSO


Mijn naam is Bianca, na het behalen van mijn SPW (sociaal pedagogisch medewerker) diploma ben ik in de kinderopvang gaan werken. Dat heb ik 20 jaar met heel veel plezier gedaan, ik heb altijd op het kinderdagverblijf gewerkt met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar oud. Na 20 jaar op de groep te staan was het tijd voor een nieuwe uitdaging, zo ben ik in mijn rol als coördinator van Het Groote Huis en de Wodan gerold.

Een aantal uur per week ben ik op de groepen te vinden, daar kan ik erg van genieten. Op die manier blijf ik de kinderen om me heen houden, en leren de kinderen en ouders mij ook kennen.

Ik ben 4 dagen per week op Het Groote Huis en Wodan te vinden.

Samen met mijn vriend heb ik 5 kinderen, dus bij ons thuis kan het ook een gezellige boel zijn. Daar kan ik heel erg van genieten, samen met de kinderen aan tafel zitten en dan de dag bespreken en alles wat ze hebben meegemaakt.

Gerda - Pedagogisch medewerker


Mijn naam is Gerda Filippo en het stond al vroeg vast dat ik later met kinderen zou gaan werken.
Ik vind het erg leuk om met ze om te gaan omdat ze zo spontaan en eerlijk uit de hoek kunnen komen.
Inmiddels heb veel ervaring als pedagogisch medewerker ( ook bij BSO Wodan) en klassenassistent.
Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker kunnen (buiten) spelen en de aandacht krijgen die ze nodig hebben.
Op dit moment woon ik samen met mijn dochter, die inmiddels al weer 19 jaar is.
Destijds heb ik er voor gekozen om haar naar de Vrije School te laten gaan en zij heeft dit vanaf de Vrije Peuterklas tot en met de bovenbouw doorlopen. Hierdoor heb ik wel enige kennis meegekregen van de Antroposofie, maar ik ben zeker bereid me er meer in te gaan verdiepen en te ontwikkelen.
Ilonka - Pedagogisch medewerker in opleiding


Sinds 4 september ben ik begonnen met de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Antroposofische kinderopvang. Sinds 7 september is BSO Het Grote Huis mijn stageplek en sommige ouders hebben mij misschien al gezien de afgelopen weken. Mijn naam is Ilonka en ik woon in Weesp met mijn kat. Ondanks dat ik zelf niet Antroposofisch ben opgevoed, had ik er al heel jong interesse voor en haalde ik boeken van Rudolf Steiner uit de bibliotheek. Nu kom ik nog steeds vaak in de bibliotheek en lees ik heel graag boeken. Verder hou ik van koken, maak ik collages en mijn allergrootste passie is haken.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren