Wie wij zijn


Wie wij zijnSanderijn Szarzynski - pedagogisch medewerker Nachtegaal

Als dochter van een schooltuinleraar groeide ze op in een groene oase in Amsterdam, waardoor ze weet hoe belangrijk de natuur is voor een kind in de stad. Op onderzoek uit gaan, je eigen fantasie ontwikkelen, zorgen voor een plant of dier en meemaken hoe iets levends zich ontwikkelt, leren waar voedsel vandaan komt... Zien hoe kinderen zich verwonderen over voor ons vanzelfsprekende dingen blijft bijzonder om te zien.

Ze studeerde af als docent beeldende kunsten en heeft een grote liefde voor mooie verhalen en illustraties. Eerder werkte ze als pedagogisch medewerker bij een BSO waar natuurbeleving centraal stond. In Het Groote Huis kan ze ook haar creativiteit inzetten. Ze herkent zich in de visie van de Geert Groote School en het hoofd, hart en handen principe, waarbinnen kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandigheid. 'Het is mooi om te zien hoe snel kinderen leren en de wereld om zich heen ontdekken. Tijdens hun verblijf op de BSO doen kinderen herinneringen op waar ze hopelijk nog lang met plezier aan terug zullen denken. Hier wil ze aan bijdragen door ze een veilige basis te bieden en de gelegenheid te creeëren om nieuwe ervaringen op te doen, met oog voor hun eigen tempo en wensen. Sanderijn is onlangs moeder geworden van een dochtertje.

Eduard Knoet - pedagogisch medewerker


 Eduard werkt op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag en zorgt voor gezellige, actieve middagen bij de Vuurvogel en de Leeuwerik.  Voorheen was hij werkzaam als leerkracht in het Amsterdamse basisonderwijs en bij de BSO Vondelpark te Amsterdam.
 Eduard is getrouwd en heeft twee zonen. Het drukke stadsleven heeft hij een tijdje geleden omgeruild voor het dorpse bestaan in Warmond.
 Zijn trefwoorden voor het werken op de BSO: spontaniteit, gezelligheid, humor, buitenspelen en koken. In de avonduren studeert hij om kinderen te begeleiden bij leerproblemen. Eduard heeft een groot hart voor kinderen, maar ook voor de natuur. 'Groen doen' is voor hem de normaalste zaak van de wereld.Mirjam Kappelhof - Pedagogisch medewerker

Mirjam is van allerlei markten thuis. In haar leven werkte ze al veel met kinderen, maar bijvoorbeeld ook als timmervrouw. In het Groote Huis zet ze ook deze talenten in. Zo heeft ze in de groepsruimten mooie speelhoekjes gemaakt. Ook met de kinderen werkt ze met hout en techniek. Maar net zo makkelijk zie je haar op woensdagmiddag wolvilten. Je kunt gerust zeggen dat ze gouden handen heeft. 

De vrijeschool en de antroposofie is vertrouwd terrein voor Mirjam. Haar kinderen gingen er heen, en nu ook haar kleinkinderen. Soms zie je haar dan ook als oma aan de overkant met haar kleinkinderen.

Maaike Bavelaar - Pedagogisch medewerker

Maaike begon als invalkracht bij Het Kleine en Het Groote Huis, en werkt sinds september 2016 in de vaste bezetting van Het Groote Huis. Ze woont in Weesp met haar man Jacques en hun twee jongvolwassen zonen Kick en Tijn. 'Met veel liefde en aandacht bewonder ik hun weg naar zelfstandigheid. Ik heb zoveel van ze geleerd en leer nog steeds een heleboel. Kijkend naar kinderen ervaar ik altijd een gevoel van vreugde en ontroering. Wanneer ik hun openheid en vrijheid zie voel ik mededogen en verbondenheid. Daarom is het telkens weer een feest om voor ze te mogen zorgen.'  Haar zoektocht naar een werkplek waar liefdevolle aandacht voor elkaar op de eerste plaats komt bracht haar bij het Kleine en Het Groote Huis gebracht. De antroposofie heeft haar altijd al aangesproken. Maaike brengt veel ervaring mee, wat te merken is aan het plezier en de rust die ze uitstraalt op de kinderen. 

Miriam Thuijsman - Pedagogisch medewerker/coördinator

Miriam kwam ooit als invalkracht bij Het Kleine Huis werken tijdens haar opleiding tot vrijeschoolleerkracht. Na een tijdje in het vrijeschoolonderwijs maakte ze de overstap naar de antroposofische kinderopvang en kwam terug bij Het Groote Huis. Ze is als oud-vrijescholier en vrijeschooljuf meer dan vertrouwd met de pedagogiek van waaruit we willen werken. Van nature zorgt ze voor een huiselijke, warme sfeer met aandacht voor de kinderen, Inmiddels is Miriam ook moeder geworden van een dochter en een zoon en combineert het ouderschap met haar werk met de kinderen hierMira Craciun - Pedagogisch medewerker


Mijn naam is Mira Craciun en ik woon samen met  mijn twee dochters in Amsterdam.  Van origine ben ik sportlerares en heb veel  ervaring om met zowel volwassenen als met kinderen te sporten. Ik beleef  in het contact met kinderen het meeste plezier, of ik nu met ze sport, knutsel, zing of heerlijk buiten speel. De factoren die ik  daarbij van belang vind,  zijn positiviteit, plezier maken en jezelf mogen zijn.  Ik geloof dat je als mens nooit klaar bent met leren en jezelf ontwikkelen. Zelfreflectie, bezinning en bewegen (sprot en yoga) zijn  grote factoren in mijn leven. Ik hoop dat ik de kinderen kan inspireren en veiligheid kan bieden om zichzelf te zijn,  positief met elkaar om te gaan, creatief bezig te zijn en lekker te bewegen. Ik zie er naar uit om de kinderen een fijne opvang te kunnen bieden.


Vanessa van Eijk - Pedagogisch medewerker


Ik ben Vanessa van Eijk en ik woon met mijn prachtige tienerdochter in Amsterdam. Alweer 15 jaar ben ik werkzaam in de kinderopvang. Ik heb in verschillende functies en met alle leeftijden (van 0-12 jaar) gewerkt. Mijn eerste kennismaking met de antroposofie was als assistent leidinggevende bij kinderdagverblijf Bartele in de Rivierenbuurt. Het vaste ritme van de seizoenen, de rust en regelmaat die ik hier vond heb ik niet kunnen vinden in de reguliere kinderopvang. Verder over mij; de gevoels- en belevingswereld van kinderen is mijn tweede natuur. Ik kan mij niets mooiers voorstellen dan het vertrouwen krijgen van kinderen. Zo puur, onbevangen en uit het hart. Zo sta ik ook graag in het leven. Het Kleine Huis voelt heel fijn als een thuis. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik hier mag zijn.Muriël van Veen - Pedagogisch medewerker (invalkracht)

Als moeder van vier volwassen kinderen die allen de vrijeschool hebben doorlopen is Muriël blij dat ze weer op vertrouwd terrein kan werken. In de reguliere kinderopvang bracht ze de antroposofie een beetje in met natuurlijke materialen, houten speelgoed en kabouters. Creatief bezig zijn vindt ze heerlijk. Vilten en sokken breien bijvoorbeeld.   Maar ook in de natuur zijn en wandelen met dwergteckel Lotje. De puurheid, eerlijkheid, en energie van kinderen maken het een feest om met hen te mogen werken. Naast vaste invalkracht bij Het Groote Huis is ze ook als peuterjuf betrokken bij de Stichting Vrije Peuterklassen Amsterdam.


Anna Maria Lap - Pedagogisch medewerker in opleiding


Al sinds de middelbare school werk ik graag met kinderen: oppassen, zomerkampen en workshops met kinderen in een asielzoekerscentrum. Tijdens mijn studie Sociale Wetenschappen en opleiding tot leraar Maatschappijleer, heb ik met veel plezier in de naschoolse opvang gewerkt. Nu ben ik opnieuw enthousiast geraakt voor dit beroep en volg ik de opleiding tot pedagogisch medewerker.

Met veel plezier heb ik de afgelopen tijd stage gelopen bij de Vrije BSO Noord. Om mij verder en breder te ontwikkelen ga ik nu mijn stage vervolgen bij het Groote Huis. Als echt Vrijeschoolkind werk ik graag op een antroposofische BSO. Ik geniet van de liedjes, jaarfeesten en rituelen, alles van vroeger komt weer boven. Maar het belangrijkste voor mij is, de manier waarop er in de antroposofie naar de kinderen gekeken wordt: ‘Wat heeft het kind nodig en hoe kan ik hem of haar helpen in zijn ontwikkeling?’ Ashton Schutsz - Pedagogisch medewerker (invalkracht)


Mijn naam is Ashton en ik ben 29 jaar. Ik woon samen met mijn partner, mijn zoontje (van bijna 1 jaar), en 4 katten in Amstelveen. Ik vind alles wat met creativiteit, voedsel (koken, bakken, eten) natuur, cultuur, taal, muziek, beauty & fashion te maken heeft geweldig.

Sinds januari 2018 werk ik op het Groote Huis, en ik vind het er heel erg leuk

en gezellig! Nu ik het zwangerschapsverlof van Sanderijn vervang, ben ik voornamelijk te vinden op de

Nachtegaal.
Luisa van de Koppel - Pedagogisch medewerker (invalkracht)


Mijn naam is Luisa van de Koppel en ik ben een nieuw gezicht bij het Groote Huis en het Kleine Huis.

Ik ben heel blij dat ik uw kind(eren) mag volgen en begeleiden. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen te werken. Daarin vind ik het o.a. leuk om sport- en spelactiviteiten met ze te doen of met de kinderen te gaan timmeren. Ik volg alle kinderen graag in hun ontwikkeling om te zien waar ze nog ondersteuning kunnen gebruiken.

Mocht u vragen aan mij hebben dan kunt u gerust op mij afstappen. Ik beantwoord ze graag!