Wie wij zijn

Wie wij zijn


Sanderijn Szarzynski - pedagogisch medewerker Nachtegaal

Als dochter van een schooltuinleraar groeide ze op in een groene oase in Amsterdam, waardoor ze weet hoe belangrijk de natuur is voor een kind in de stad. Op onderzoek uit gaan, je eigen fantasie ontwikkelen, zorgen voor een plant of dier en meemaken hoe iets levends zich ontwikkelt, leren waar voedsel vandaan komt... Zien hoe kinderen zich verwonderen over voor ons vanzelfsprekende dingen blijft bijzonder om te zien.

Ze studeerde af als docent beeldende kunsten en heeft een grote liefde voor mooie verhalen en illustraties. Eerder werkte ze als pedagogisch medewerker bij een BSO waar natuurbeleving centraal stond. In Het Groote Huis kan ze ook haar creativiteit inzetten. Ze herkent zich in de visie van de Geert Groote School en het hoofd, hart en handen principe, waarbinnen kinderen zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandigheid. 'Het is mooi om te zien hoe snel kinderen leren en de wereld om zich heen ontdekken. Tijdens hun verblijf op de BSO doen kinderen herinneringen op waar ze hopelijk nog lang met plezier aan terug zullen denken. Hier wil ze aan bijdragen door ze een veilige basis te bieden en de gelegenheid te creeëren om nieuwe ervaringen op te doen, met oog voor hun eigen tempo en wensen. Sanderijn is onlangs moeder geworden van een dochtertje.

Eduard Knoet - pedagogisch medewerker BSO Wodan

Eduard werkt op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag en zorgt voor gezellige, actieve middagen bij  Voorheen was hij werkzaam als leerkracht in het Amsterdamse basisonderwijs en bij de BSO Vondelpark te Amsterdam.
 Eduard is getrouwd en heeft twee zonen. Het drukke stadsleven heeft hij een tijdje geleden omgeruild voor het dorpse bestaan in Warmond.
 Zijn trefwoorden voor het werken op de BSO: spontaniteit, gezelligheid, humor, buitenspelen en koken. In de avonduren studeert hij om kinderen te begeleiden bij leerproblemen. Eduard heeft een groot hart voor kinderen, maar ook voor de natuur. 'Groen doen' is voor hem de normaalste zaak van de wereld.Mirjam Kappelhof - Pedagogisch medewerker

Mirjam is van allerlei markten thuis. In haar leven werkte ze al veel met kinderen, maar bijvoorbeeld ook als timmervrouw. In het Groote Huis zet ze ook deze talenten in. Zo heeft ze in de groepsruimten mooie speelhoekjes gemaakt. Ook met de kinderen werkt ze met hout en techniek. Maar net zo makkelijk zie je haar op woensdagmiddag wolvilten. Je kunt gerust zeggen dat ze gouden handen heeft. 

De vrijeschool en de antroposofie is vertrouwd terrein voor Mirjam. Haar kinderen gingen er heen, en nu ook haar kleinkinderen. Soms zie je haar dan ook als oma aan de overkant met haar kleinkinderen.

Magali Dien  - Pedagogisch medewerker

Ik woon in Amsterdam vlak bij het Westerpark. Oorsprokelijk kom ik uit het zuiden van Frankrijk, vandaar mijn klein accent. Ik werk al ruim 15 jaar met veel plezier en enthousiasme op de buitenschoolse opvang. De visie van de Geert Groote school spreekt mij zeer aan. Ik vind het mooi om te mogen bijdragen aan de taalontwikkeling en de zelfstandigheid van kinderen. Naast het werk op de groep ben ik werkzaam als kunstenaar en geef ik les aan kinderen in mijn atelier en op basisscholen. Ik maak graag gebruik van natuurlijke materialen zoals o.a klei, hout en schelpen. Met liefdevolle aandacht wil ik graag bijdragen aan het maken van een veilige en warme omgeving waarin ieder kind zichzelf kan zijn.


Anna Maria Lap - Pedagogisch medewerker in opleiding BSO Wodan

Al sinds de middelbare school werk ik graag met kinderen: oppassen, zomerkampen en workshops met kinderen in een asielzoekerscentrum. Tijdens mijn studie Sociale Wetenschappen en opleiding tot leraar Maatschappijleer, heb ik met veel plezier in de naschoolse opvang gewerkt. Nu ben ik opnieuw enthousiast geraakt voor dit beroep en volg ik de opleiding tot pedagogisch medewerker.

Met veel plezier heb ik de afgelopen tijd stage gelopen bij de Vrije BSO Noord. Om mij verder en breder te ontwikkelen ga ik nu mijn stage vervolgen bij het Groote Huis. Als echt Vrijeschoolkind werk ik graag op een antroposofische BSO. Ik geniet van de liedjes, jaarfeesten en rituelen, alles van vroeger komt weer boven. Maar het belangrijkste voor mij is, de manier waarop er in de antroposofie naar de kinderen gekeken wordt: ‘Wat heeft het kind nodig en hoe kan ik hem of haar helpen in zijn ontwikkeling?’ Ashton Schutsz - Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Ashton en ik ben 29 jaar. Ik woon samen met mijn partner, mijn zoontje (van bijna 1 jaar), en 4 katten in Amstelveen. Ik vind alles wat met creativiteit, voedsel (koken, bakken, eten) natuur, cultuur, taal, muziek, beauty & fashion te maken heeft geweldig.

Sinds januari 2018 werk ik op het Groote Huis, en ik vind het er heel erg leuk

en gezellig! Nu ik het zwangerschapsverlof van Sanderijn vervang, ben ik voornamelijk te vinden op de

Nachtegaal.

Pepijn Spoor - Pedagogisch medewerker

Tijdens onze lagere schooltijd zaten mijn broer en ik op de Geert Groote School. In

verschillende klassen, met ieder onze eigen juffie. Ook de kleuterklas hebben we daar meegemaakt.

Begin afgelopen schooljaar zag ik toevallig een vacature voor pedagogisch medewerker bij Het Groote Huis en dacht: Hé dat zou grappig zijn om na al die jaren weer terug te keren op het Hygiëaplein!

Na de lagere school ging ik naar het vwo, studeerde mime in Amsterdam en Parijs en was daarna werkzaam in de theaterwereld als mimespeelster en muzikant en vervolgens ook als docent kunstvakken na een extra 1e graads studie en als regisseuse.

Tien jaar geleden kwam het tuinieren erbij.

De laatste tijd had ik echter het idee dat ik toch meer en vaker les wilde geven, en vooral meer wilde werken met jonge kinderen. Dus ik solliciteerde bij Het Groote Huis en keerde inderdaad terug op het plein na

vele jaren! Ik hoop van harte dat ik alle kinderen een fijne tijd bezorgen kan op de BSO, met

sprookjes omtoveren tot theaterstukjes, met ontdekkingstochten in de natuur, met

voorlezen of samen dansen of muziek maken.