Wie wij zijn

Wie wij zijn


Isabel - Pedagogisch coach

Hoe kan ik je helpen te worden wie je bent? Dat is de vraag waar ik als pedagoog al jaren warm van word. Werken met kinderen vind ik een dankbaar beroep.

Aan de ene kant zijn er de vaardigheden, het weet hebben van wat een kind op welke leeftijd allemaal ontwikkelt en wat het daardoor aan ons vraagt. En anderzijds is er de unieke ontmoeting tussen elk kind en elke volwassene, een ontmoeting die ons meermaals uitnodigt verder te kijken dan datgene wat we vanuit onze eigenheid geneigd zijn te doen. Ik hou van ontwikkelingsprocessen. Als moeder van drie kinderen heb ik altijd met kinderen gewerkt: vele jaren als lerares voor de klas in het voorgezet onderwijs, en daarna als gastouder voor de allerkleinsten. Daarnaast schoolde ik mij tot coach. Nu vind ik het dan ook heel fijn om al deze ervaring bij elkaar te mogen brengen en daarmee aan het werk te gaan: ondermeer als docent op de school voor antroposofische kinderopvang, maar bovenal om als pedagogisch coach mee te kijken met de kinderen, de juffies en het pedagogisch beleid in het Groote en Kleine Huis, en zo mee te bouwen aan een plek waar kinderen in hun eigenheid mogen groeien, omhuld door juffies en meesters in ontmoeting met de ouders.Koen - Pedagogisch medewerker op de Leeuwwerik groep


Mijn naan is  Koen en sinds dit schooljaar werkzaam op het Groote Huis.

Ik vind dat de volgende eigenschappen mij passen: echtheid, een luisterend oor, geduldig, humor hebben.

Vanuit de antroposofische opvoeding en Vrije school ben ik geworden tot wie ik ben en zou dat willen omschrijven als: echte interesse voor wat de ander te vertellen heeft of dat nu ouderen zijn of kinderen.

Ik werk ook nog voor ouderen in de zorg en vind de afwisseling prettig. Hiervoor werkte ik op een antroposofische BSO in Zeist en ben daar twee jaar geleden begonnen na een werk loopbaan in de zorg en een tijdje in de land en tuinbouw.

Ik hoop dat ik mij kan laten zien en mag groeien in dit mooie werk voor kinderen. Nog iets concreter hoop ik een steun en toeverlaat te zijn voor iedereen zodat we een mooie en goede plek zijn waar kinderen met veel plezier heengaan en op terugkijken.Evelien - Pedagogisch medewerker op De Leeuwerik groep


Ik ben Evelien, geboren en getogen in Amsterdam en moeder van een zoon.
Sinds 2022 ben ik werkzaam in Het Kleine Huis. Mijn opleiding tot PM-er heb ik hier
geheel doorlopen en afgerond. Ik heb kennis mogen maken met alle leeftijdsgroepen
kinderen.
Met veel plezier werk ik op de BSO groep de Leeuwerik. Ik heb mijn draai gevonden bij
het oudere schoolkind. Ik begeleid kinderen graag in de werkplaats/ het Atelier. Helpen
met timmeren en zagen, maar ook samen tot een idee komen vind ik heerlijk.
Door veel humor te gebruiken in mijn communicatie word ik vaak als een druk persoon
ervaren. Ik weet dit in balans te houden door momenten van rust en het duidelijk stellen
van grenzen.
Het tonen van oprechte interesse, de tijd nemen om te luisteren en in gesprek gaan
met kinderen vind ik belangrijk. Ik leer ik ze graag echt kennen. Ik geniet van wat ze te
vertellen hebben, wat ze meemaken en hoe ze alles ervaren. Het is mooi om te zien hoe
ieder individu door verschillende fases heen gaat. Iedereen is anders en ieder kind mag
zijn wie het is


Jessica - Pedagogisch medewerker op de Nachtegaal groep


Mijn naam is Jessica en samen met mijn hond Broodje woon ik in Amsterdam.

Ieder klein individu op zijn/haar/hen tempo begeleiden in het thuis komen in het lijf/op deze aarde vind ik een groot goed. Het geeft mij voldoening en zingeving. Ik doe dit het liefst met zachtheid, rust, geduld, begrip en af en toe de nodige humor.

Naast mijn huishoudelijke werkzaamheden zal ik dan ook in september beginnen aan de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

In mijn vrije tijd luister ik graag podcasts, hou ik van (buiten)zwemmen, teken en schilder ik maar ga ik ook veel naar de bioscoop of kijk ik series op Netflix. Verder heb ik interesses liggen in geschiedenis (genealogie), fotografie, psychologie en de filosofie van Steiner.


Heleen - Pedagogisch medewerker op de Nachtegaal groep


Hallo mijn naam is Heleen en een tijd terug ben ik eerder werkzaam geweest op  het Groote huis, daarna ben ik verhuisd en een tijdje weggeweest. Nu ben ik blij weer terug te zijn.

Ik hou van mediteren en ben graag buiten. Lang geleden heb ik docent beeldende kunst gestudeerd met veel

plezier en daarna pabo. Ik kwam er achter dat werken bij de buitenschoolse opvang goed bij mij past door het vrije karakter. We komen elkaar tegen in het Groote huis.